چگونه با بی حوصلگی کنار بیاییم و همچنان خلاق و کارا باشیم؟

به گزارش ذهن خاکستری، در دنیای پرشتاب امروز، همواره دنبال راه چاره هایی هستیم تا از هر دقیقه کاری مان بیشترین استفاده را ببریم. روش های متداولی مثل تکنیک پومودورو (Pomodoro)، حذف نوتیفیکیشن ها یا انجام سخت ترین کارها در ابتدای صبح، برای خیلی ها جواب می دهند. اما اگر این تکنیک ها برای شما کارساز نبودند یا تمامشان را امتحان نموده اید، وقت آن است که مسیر جدیدی را امتحان کنید.

چگونه با بی حوصلگی کنار بیاییم و همچنان خلاق و کارا باشیم؟

1. کارها را در زمان و مکان های غیرمعمول انجام دهید

گاهی برای غلبه بر بن بست های فکری و خلاقیتی، احتیاج دارید که الگوهای فکری تان را بشکنید. انجام کارها در ساعت های غیرعادی مثل اول صبح یا نیمه شب، می تواند راه گشا باشد. حتی تغییر محیط کار مثل رفتن به یک پارک یا کافه ای شلوغ می تواند جرقه ای برای افکار تازه باشد.

طبق نظریه انعطاف پذیری شناختی (Cognitive Flexibility Theory)، تغییر محیط باعث می گردد فکر شما از الگوهای تکراری خارج شده و راه چاره های نو پیدا کند. همین تغییرات کوچک، منظره تازه ای به شما می دهند.

2. نقطه تفکر خلاق خود را پیدا کنید

تا حالا شده برترین ایده ها دقیقاً زمانی به فکرتان برسد که نمی توانید آن ها را یادداشت کنید؟ این مسئله به خاطر لحظات محدودی است که از موبایل و دنیای دیجیتال فاصله گرفته اید.

گوشی های هوشمند و حواس پرتی های مداوم اجازه نمی دهند فکر شما رها گردد و به تفکر آزاد بپردازد. وقتی در صف خرید، زیر دوش یا در حال قدم زدن هستید، فرصت دارید بدون مزاحمت فکر کنید. این همان چیزی است که به فکر شما اجازه خلاقیت می دهد.

پس بهتر است عمداً زمان هایی را در روز برای سم زدایی دیجیتال یا دیجیتال دی تاکس (Digital Detox) کنار بگذارید. مثلا، هنگام قدم زدن، دوش گرفتن یا حتی یک ساعت خلوت بدون گوشی. این لحظات طلایی، موتور خلاقیت شما را روشن می نمایند.

3. عادت های تولیدنماینده وابستگی مثبت بسازید

گاهی، برای تمرکز بهتر، می توان کارها را با فعالیت های خوشایند ترکیب کرد. مثلاً من متوجه شدم که خوردن میان وعده های سالم مثل آجیل، توت خشک یا میوه در حین کار، تمرکزم را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد.

بر اساس یافته های چارلز دوهیگ (Charles Duhigg) نویسنده کتاب قدرت عادت (The Power of Habit)، وقتی یک فعالیت مثبت مثل غذاخوردن را با کار مفیدی ترکیب کنید، مغز شما این دو را به هم مرتبط نموده و یک چرخه عادت (Habit Loop) قدرتمند ایجاد می گردد.

البته، احتیاج نیست که همواره از خوردن استفاده کنید. می توانید از عادت های مثبت دیگری مثل روشن کردن شمع های معطر، گوش دادن به موسیقی یا استفاده از هدفون های نویزکنسلینگ (Noise-Cancelling) برای افزایش تمرکز استفاده کنید.

خسته شدن را بپذیرید!

بی حوصلگی را نمی توان کاملا از میان برداشت. به همین دلیل خیلی ها از کوچک ترین فرصت برای استراحت فکری با چک کردن گوشی و شبکه های اجتماعی استفاده می نمایند. اما نگران نباشید فکر شما دقیقاً در لحظات بی حوصلگی، بیشترین خلاقیت را دارد!

از بچه ها بیاموزید: آنها که کنجکاوی سرانجام ناپذیر ، توجه به جزئیات کوچک و شگفتی تمام نشدنی از دنیای اطرافشان دارند. ما هم می توانیم با الهام گرفتن از نگاه بچه هاه، خلاقیت و بهره وری خود را دوباره زنده کنیم.

منبع

entrepreneurمنبع: یک پزشک
انتشار: 27 آذر 1403 بروزرسانی: 27 آذر 1403 گردآورنده: greymind.ir شناسه مطلب: 769

به "چگونه با بی حوصلگی کنار بیاییم و همچنان خلاق و کارا باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه با بی حوصلگی کنار بیاییم و همچنان خلاق و کارا باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید