آیا استفاده دائمی از حالت ذخیره باتری موبایل مضر است؟

به گزارش ذهن خاکستری، احتمالا همین الان گوشی موبایل شما در حالت ذخیره باتری قرار گرفته و برای شما اهمیتی چندانی ندارد که باتری در این حالت قرار گرفته یا خیر. با این حال، آیا روشن باقی ماندن حالت ذخیره باتری در موبایل و تبلت به صورت دائمی زیان آور است؟ به بهانه پاسخ به این سوال قصد داریم در ادامه به طور مفصل در این رابطه شرح می دهیم.

آیا استفاده دائمی از حالت ذخیره باتری موبایل مضر است؟

آیا باتری گوشی هوشمند، تبلت، ساعت هوشمند یا لپتاپ به نظر می رسد سریع تر از حالت طبیعی خالی می گردد؟ در این حالت شما احتمالا تصمیم می گیرید حالت ذخیره باتری را فعال کنید که در گوشی های مختلف تحت عنوان Low-power یا Power-Saver شناخته می گردد. بیشتر کاربران هم بدون هیچ علت و هدفی این حالت ذخیره انرژی باتری را روشن باقی نگه می دارند. با این حال آیا بهره برداری از حالت ذخیره باتری در بلندمدت به باتری دستگاه آسیب وارد می نماید؟ در ادامه، مزایا و معایب استفاده از حالت ذخیره باتری را آنالیز می کنیم.

مزایا استفاده از حالت ذخیره باتری

بزرگترین منفعت روشن باقی ماندن همیشگی حالت ذخیره باتری در این موضوع خلاصه شده که شما می توانید از دستگاهتان در یک بازه بلندمدت تر بهره ببرید. دستگاهتان به طور هوشمند فعالیت برنامه های پس زمینه را خاموش یا محدود می نماید و بر همین اساس، مدت زمان استفاده بیشتر خواهد شد. بنابراین، قابلیت روشن باقی ماندن همیشگی صفحه نمایش یا رفرش برنامه پس زمینه از مهم ترین راهکاریی است که گوشی موبایل برای ذخیره هر چه بیشتر باتری انجام می دهد.

با استفاده از حالت ذخیره باتری، کمتر احتیاج پیدا می کنید تا دستگاه موبایل یا تبلت خود را شارژ کنید. به همین علت، اگر بیرون از منزل یا محیط اداری باشید، کمتر دغدغه پیدا کردن جایگاه شارژ دارید. شارژ کمتر دستگاه ها بعلاوه موجب بهینه سازی عمر مفید باتری تلفن همراه می گردد. با وجود این که باتری ها به طور طبیعی با گذر زمان تخریب می شوند، با در نظر گرفتن عادت های صحیح برای شارژ می توان این فرایند ی اجتناپ ناپذیر را به طرز قابل توجهی کند ساخت.

یکی دیگر از مزیت های استفاده از حالت ذخیره باتری در کاهش مصرف دیتای موبایل خلاصه می گردد. از آنجایی که دستگاه شما فعالیت های پس زمینه و تطبیق پذیری اطلاعات را محدود می نماید، دیتای اینترنت کمتری هم به مرور زمان مصرف می گردد. این موضوع می تواند یک سود بسیار بزرگ باشد، اگر شما جزو کاربران پرمصرف اینترنت به حساب می آیید.

معایب استفاده از حالت ذخیره باتری

جدا از بحث مزیت های قابلیت ذخیره باتری، شما شاید نتوانید همواره از گوشی خود در حالت ذخیره باتری به برترین شکل ممکن لذت ببرید. صفحه نمایش شما تاریک تر از حالت عادی است، رابط کاربری گوشی هوشمند شما اگر پردازنده گوشی ضعیف باشد شاید مثل همواره رسپانسیو نباشد. بعلاوه برنامه ها و قابلیت های ضروری نظیر GPS شاید به خوبی کار نکنند. در نتیجه عدم به روز رسانی اطلاعات نرم افزارهای پس زمینه، شما شاید اطلاعات مهمی مثل پیغام ها، نوتیفیکیشن های مهم نرم افزارهای مختلف و حتی تماس ها را از دست دهید. شما بعلاوه شاید در اتصال به اینترنت با مکافات روبه رو شوید. با این حال، به نظر می رسد روشن باقی ماندن حالت ذخیره باتری به طور دائمی آسیبی به باتری گوشی هوشمند یا حتی لپتاپ القا نمی نماید.

در واقع، کاهش فشار به قطعات دستگاه موجب می گردد تا مدیریت مصرف انرژی بهینه تر انجام گردد. اگر باتری شما کمتر وارد چرخه های شارژ و دِشارژ گردد، عمر باتری به مراتب بیشتر خواهد بود. با این اوصاف، متاسفانه مطالعات بسیار اندکی در این رابطه تا به حال منتشر شده است.

چه زمانی بهتر است حالت ذخیره باتری را فعال کنید؟

بر اساس مزایا و معایبی که اشاره نموده ایم، چطور شما باید از حالت ذخیره مصرف باتری بهره ببرید؟ با وجود این که چنین مسئله ای کاملا به فعالیت های شما بستگی دارد، یک موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است: همواره روشن باقی ماندن حالت ذخیره باتری باعث می گردد تا گوشی هوشمند، تبلت یا لپ تاپ شما کمتر هوشمند گردد! قبل از روشن کردن این حالت سه مسئله زیر را بهتر است ابتدا آنالیز کنید:

1. شما می توانید حالت ذخیره باتری را زمانی که مقدار باتری بسیار کم شده (برای مثال 15 الی 30)، فعال کنید تا خیلی سریع باتری گوشی خالی نگردد. به محض این که دستگاه کامل شارژ شد، شما می توانید این حالت را خاموش کنید.

2. اگر شما یک روز کاری بسیار پر تکاپو و پر رفت و آمدی در پیش دارید و این احتمال را می دهید که به شارژر یا پریز برق دسترسی پیدا نمی کنید، شاید بهتر باشد از حالت ذخیره مصرف باتری از همان ابتدای روز بهره ببرید. بنابراین برای سفرهای روزانه، کمپ و کوهنوری توصیه می کنیم از این قابلیت دستگاه های هوشمند بهره برداری کنید.

3. اگر شما می خواهید از گوشی تلفن خود برای کار یا امور اورژانسی بهره ببرید، عقلانی به نظر می رسد که مزیت های حالت ذخیره باتری را نادیده بگیرید. به این معنا که اگر قرار باشد بعضی از ویژگی ها و نرم افزارهای ضروری گوشی در حالت ذخیره انرژی باتری با چالش های مختلفی اجرا می شوند، باید از گوشی در حالت عادی خود استفاده کرد.

به طور معمول، حالت ذخیره مصرف باتری به صورت موقتی عملکرد بهتری از خود به نمایش می گذارد.

فعال سازی حالت ذخیره مصرف باتری؛ تنها زمان هایی که احتیاج دارید

حالت ذخیره انرژی باتری می تواند به شما یاری کند عمر مفید باتری تلفن همراه بیشتر باقی بماند. البته، این قابلیت چیزی نیست که بخواهید همواره آن را فعال نگه دارید. با وجود این موضوع که کیفیت و قدرت شارژ در هر مرتبه شارژ در حالت ذخیره باتری عالی به نظر می رسد، با فعال سازی این قابلیت با نکات منفی مختلفی روبه رو خواهید شد. اگر عمر گوشی شما در حال اتمام باشد، این نکات منفی قابل تحمل محسوب می گردد اما وقتی باتری شما هنوز از کیفیت قابل قبولی بهره می برد، فعال نگه داشتن حالت ذخیره باتری به طور دائمی شاید چندان ارزش خاصی نداشته باشد.

منبع: makeuseof

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 9 آذر 1402 بروزرسانی: 9 آذر 1402 گردآورنده: greymind.ir شناسه مطلب: 687

به "آیا استفاده دائمی از حالت ذخیره باتری موبایل مضر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا استفاده دائمی از حالت ذخیره باتری موبایل مضر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید