روغن کتان و طریقه مصرف آن

به گزارش ذهن خاکستری، استفاده از روغن کتان از گذشته های دور رایج بوده است و مصرف آن نقش بسزایی در کاهش التهاب مفاصل، سلامت قلب، پرفشاری خون، اختلالات خود ایمنی، التهاب مفاصل و درمان مسائل پوستی دارد. در ادامه با خواص روغن کتان، طریقه مصرف و مضرات استفاده از آن آشنا خواهید شد.

روغن کتان و طریقه مصرف آن

خواص روغن کتان

مهمترین ویژگی روغن کتان پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است. این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است که از مهمترین ترکیبات موثر در کاهش LDL خون هستند. به طور کلی مصرف این روغن گیاهی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته، تصلب شرایین و سخت شدن دیواره سرخرگ ها را کاهش می دهد.

امگا 3 موجود در روغن تخم کتان، با ممانعت از تجمع پلاکت های خون، باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون می شود و سطح فیبرینوژن (ماده ای که با تغییرات باعث انعقاد خون می شود) را کاهش می دهد.

از دیگر خواص روغن کتان، اثر ضد التهابی این روغن است. مصرف موضعی این روغن، به درمان بیماری پسوزیازیس (التهاب پوست، پوسته ریزی و اگزما) کمک می کند.

استفاده از روغن بذر کتان در تسکین دردهای روماتیسمی و التهاب مفاصل مفید است و به کاهش التهاب، درد، سفتی و تورم مفصل کمک می کند. همچنین مصرف این روغن دردهای مکرر، ناگهانی و شدید مفاصل و ورم در بیماران مبتلا به نقرس را کاهش می دهد.

تحقیقات تازه بر روی خواص روغن کتان نشان داده ست، مصرف این روغن، باعث کاهش چشمگیر التهابات روده بزرگ و درمان مسائل روده ای می شود. به طور کلی میزان بالای فیبر موجود در این روغن تاثیر بسزایی در بهبود و تنظیم سیستم گوارش بدن دارد.

مصرف روزی سه مرتبه و هر بار 10 تا 15 قطره روغن کتان برای لاغری و کاهش وزن مفید است.

روغن تخم کتان سرشار از مواد آنتی اکسیدان و استرول های گیاهی است و در نتیجه نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد.

روغن کتان به دلیل داشتن موسیلاژ بسیار بالا، نرم کننده بسیار خوبی است و در درمان یبوست تأثیر دارد. همچنین در درمان بیماری های مجاری ادرار و زخم معده مفید است.

استعمال موضعی روغن دانه کتان بر روی پوست سر و ریشه مو، باعث تقویت مو و کمک به درمان ریزش مو خواهد شد.

در طب سنتی از روغن کتان در رفع سوختگی ها و کمک به درمان سریعتر محل سوختگی استفاده می شود.

استفاده از روغن بذر کتان به شکل موضعی و ماساژ بدن با این روغن، در زنان موجب کاهش دردهای قاعدگی و کاهش علائم یائسگی می شود.

جالب است بدانید از خواص روغن کتان امروزه در درمان بیماری های ناشی از اختلالات خود ایمنی نظیر بیماری ام اس استفاده می شود.

روغن کتان چیست؟روغن کتان از دانه های رسیده و خشک شده گیاه کتان استخراج می شود و به رنگ زرد کهربایی است. این روغن را به دور روش پرس سرد و پرس گرم از پوشش داخلی بذر کتان استخراج می کنند. روغن خام استخراج شده از بذرهای کتان به روش پرس سرد، دارای رنگ زرد کم رنگ، بدون بو و مزه است و روغن استخراج شده به روش پرس گرم که در نتیجه جوشاندن بذر و همراه با حرارت و فشار است، به رنگ زرد تیره و دارای مزه تلخ و بوی غیر مطبوع است. روغن کتان حاصله از طریق پرس سرد را Flax seed oil می نامند که مصارف خوراکی نیز دارد و روغن کتان حاصله از پرس گرم و حلال را روغن Lin seed oil می نامند که مصارف صنعتی داشته و برای مصارف خوراکی استفاده نمی شود.

طریقه مصرف روغن کتانروغن بذر کتان به شکل مایع و یا به شکل روغن سافت ژل به صورت کپسول مکمل غذایی مصرف می شود. نکته مهم در مورد طریقه مصرف روغن کتان، این است که این روغن به حرارت حساس بوده و به همین دلیل لازم است دقت شود از این روغن نباید در پخت و پز استفاده کرد و به صورت غذایی تنها می توان به غذایی مانند سالاد آن را اضافه کرد.

برای نگهداری روغن کتان در منزل باید از ظروف شیشه ای تیره رنگ استفاده شود و آن را دور از نور و در یخچال نگهداری نمود.

مضرات روغن کتان (موارد احتیاطی و منع مصرف)مصرف دانه کتان و روغن آن به ویژه در مقادیر زیاد در برخی افراد منجر به عدم جذب ویتامین ها، نفخ معده، اسهال و حتی مسمومیت می شود.

زیاده روی در مصرف این ماده غذایی برای افراد مبتلا به شب کوری مضر است.

استفاده از این روغن در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت می شود.

اگرچه تا به امروز بر روی عوارض مصرف روغن کتان در بارداری گزارشی نشده است ولی توصیه می شود در مصرف این روغن در دروان بارداری و شیردهی احتیاط شود.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 18 آبان 1400 بروزرسانی: 18 آبان 1400 گردآورنده: greymind.ir شناسه مطلب: 243

به "روغن کتان و طریقه مصرف آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روغن کتان و طریقه مصرف آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید