مواد غذایی سرشار از کلاژن

به گزارش ذهن خاکستری، کلاژن فراوان ترین پروتئین بدن است. این پروتئین جزئی از ساختار پوست است و در لخته شدن خون موثر می باشد. در این مطلب با خوراکی های حاوی کلاژن آشنا شوید.

مواد غذایی سرشار از کلاژن
کلاژن در حال حاضر یکی از موضوعات داغ در دنیای مکمل هاست و شرکت های مختلف محصولات خود را برای جوانسازی پوست، بهره مندی از استخوان ها و غضروف هایی سالم ومو و ناخن هایی قوی روانه بازار می نمایند.

بدن انسان به طور طبیعی کلاژن فراوری می نماید، اما با افزایش سن از مقدار فراوری این ماده کاسته می گردد. کاهش در مقدار فراوری کلاژن موجب از دست رفتن انعطاف پذیری و ساختار بدن می گردد و شکل گیری نشانه هایی مانند چین وچروک و افتادگی پوست را در پی دارد.فرض بر این است که بامصرف کلاژن شما می توانید از پیری پوست یا فرسودگی غضروف ها پیشگیری کنید. با این حال، بعضی کارشناسان تردید دارند که مصرف مکمل ها برترین روش برای حفظ کلاژن باشد. در اینجا بعضی از مواد غذایی مفید برای کلاژن سازی معرفی می گردد.1

ماهی سالمونبرای بهره مندی از چربی های دوستدار قلب یکی از برترین گزینه ها مصرف ماهی های چرب است، اما آیا می دانستید آنها می توانند از پوست شما در برابر شکل گیری چین وچروک و خطوط نیز محافظت نمایند؟ به طور خاص، ماهی سالمون، یک منبع عالی برای اسیدهای چرب امگا-3 است، که التهاب را کاهش می دهند و از تجزیه کلاژن به واسطه آسیب زیست محیطی پیشگیری می نمایند. قرار گرفتن بیش از مقدار در برابر نور خورشید می تواند به سنتز کلاژن آسیب وارد کند و التهاب در پوست را افزایش دهد.1

گوجه فرنگیگوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن است و می تواند به محافظت از چرخه تامین کلاژن در برابر آسیب زیست محیطی یاری کند. جدا از کاهش فراوری، یکی از دلایلی که با افزایش سن کلاژن از دست می دهید، آسیب ناشی از آلاینده ها و پرتو فرابنفش است. این آسیب تجزیه کلاژن را تسریع می نماید. لیکوپن می تواند به محافظت از پوست یاری کند و سطوح مناسب کلاژن را حفظ کند. از دیگر منابع خوب برای لیکوپن می توان به سبزیجات قرمزونارنجی، مانند هندوانه و گریپ فروت صورتی اشاره نمود.1

فلفل دلمه ای قرمزویتامین C برای تامین کلاژن لازم است و فلفل دلمه ای قرمز سرشار از این ماده مغذی است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که فراوری کلاژن را بهبود می بخشد. در غیاب ویتامین C، بدن نمی تواند به طور موثر کلاژن فراوری کند. تنها نصف فنجان فلفل دلمه ای قرمز خام 158 درصد از دوز روزانه ویتامین C را تامین می نماید. از دیگر منابع خوب برای ویتامین C می توان به گریپ فروت، کیوی، فلفل های سبز، بروکلی، توت فرنگی، و پرتقال اشاره نمود.1

دانه های آفتابگردانتنها یک اونس (28 گرم) دانه آفتابگردان بوداده می تواند 37 درصد از احتیاج روزانه ویتامین E شما را تامین کند.همچون آنتی اکسیدان های دیگر، ویتامین E به مبارزه با رادیکال های آزاد یاری می نماید و از آسیب ناشی از آنها پیشگیری می نماید. این آسیب می تواند موجب شکل گیری چین وچروک روی پوست گردد. از دیگر منابع خوب برای ویتامین E می توان به روغن جوانه گندم، بادام، فندق، و کره بادام زمینی اشاره نمود.1

آبگوشت استخوانآبگوشت استخوان به وسیله جوشاندن استخوان ها، تاندون ها، رباط ها و پوست در طول یک دوره از چند روز درست شده و منبع بزرگی از کلاژن است که با چندین آمینو اسید مهم همراه است.

آبگوشت استخوان بعلاوه به صورت پودر و یا حتی به شکل کپسول به عنوان یک مکمل غذایی کلاژن ساز آسان برای افزودن به روتین غذایی شما موجود است.2

اسپیرولینااین نوعی جلبک و یک منبع بزرگ از آمینو اسیدها به نام گلایسین است که جز کلیدی کلاژن است. اسپیرولینا را می توان به شکل خشک شده در اغلب فروشگاه های مواد غذایی یافت و می توان به اسموتی های سبزیجات، دسرها یا آب میوه، اضافه نمود.2

ماهی کادمانند انواع ماهیان سفید دیگر مانند، ماهی کاد حاوی آمینو اسیدهایی مانند گلیسین و پرولین است. بعلاوه سرشار از مواد مغذی ضروری مانند سلنیوم، ویتامین B6 و فسفر است. این در حالی است که بر استفاده از ماهی کاد صید شده از آلاسکا که پایداری کمتری دارند، تاکید بیشتری شده است.2

تخم مرغتخم مرغ و سفیده تخم مرغ، به طور خاص، به لطف محتوای اسیدهای آمینه تشکیل شده از کلاژن، از جمله گلایسین و پرولین، در صدر غذاهای سرشار از کلاژن قرار دارند. استفاده از کل تخم مرغ به جای سفیده تخم مرغ نیز می تواند یک جریان ثابت از چربی های سالم و پروتئین با کیفیت بالا تامین کند.2

ژلاتینژلاتین نوعی پروتئین مشتق شده از کلاژن است و به همین علت به عنوان یکی از غذاهای سرشار از کلاژن در دسترس است. ژلاتین را می توان در پخت و پز و مخلوط کردن با سوپ، خورشت و یا آبگوشت به کار برد تا ارزش غذایی غذای شما را افزایش دهد. مکمل ژلاتین نیز به طور گسترده یه شکل ورق، دانه و یا پودر موجود است.2

توت فرنگیعلاوه بر اینکه توت فرنگی یک منبع بی نظیر از ویتامین C است، در بین غذاهای اصلی کلاژن ساز در نظر گرفته می گردد. علت برشمردن توت فرنگی به عنوان یکی از غذاهای کلاژن ساز وجود الاژیک اسید است، نوعی آنتی اکسیدان که برای محافظت در برابر تجزیه کلاژن موثر است. انواع توت ها مانند بلک بری و تمشک هم غنی از این آنتی اکسیدان ضروری هستند.2

سیرسیر یکی از گیاهان برجسته غنی از ترکیبات کلاژن، مانند گوگرد است که تصور می گردد فراوری کلاژن در بدن را افزایش می دهد. نه تنها این، بلکه سیر طعمی مقوی، خوش مزه و لذیذ را به هر غذایی، از سوپ تا سس های سالاد و فراتر از آن اضافه می نماید.2

سیب زمینی شیرینبا خوردن تنها یک عدد سیب زمینی شیرین پخته می توانید تا شش برابر ارزش مصرف روزانه ویتامین A را دریافت کنید و سلامت پوست و مفاصل خود را حفظ کنید. ویتامین A بدن را برای فراوری کلاژن بیشتر تشویق می نماید. بعلاوه، این ویتامین از رشد سلولی پشتیبانی می نماید و نقش مهمی در شکل گیری طبیعی و حفظ اندام های بدن که بزرگترین آنها پوست است، ایفا می نماید. از دیگر منابع خوب برای ویتامین A می توان به هویج، طالبی، انبه، و زردآلو اشاره نمود.3

گوشت بوقلموناسید آمینه های بسیاری در فراوری کلاژن نقش دارند. به همین علت، مصرف پروتئین به مقدار کافی که از اسید آمینه شکل گرفته است، اهمیت دارد. گوشت بوقلمون منبع خوبی برای پروتئین بدون چربی و بعلاوه لیزین، یکی از اسید آمینه های اصلی که فراوری کلاژن را تسهیل می نماید، است. سه اسید امینه اصلی که در سنتز کلاژن نقش دارند شامل پرولین، گلیسین، و لیزین می شوند. لیزین یک اسید آمینه اساسی است، به این معنی که بدن ما به طور طبیعی آن را فراوری نمی نماید و از این رو برای تامین آن به مواد غذایی مصرفی متکی است. بعلاوه، گوشت بوقلمون سرشار از کولین است، که برای فراوری کلاژن به گلیسین تبدیل می گردد. اگر گیاهخوار هستید می توانید لیزین را از منابع گیاهی مانند سویا و بادام هندی تامین کنید.3

پی نوشت:

1.www.jadidtarin.com

2.www.mashreghnews.ir

3.www.beytoote.com

منبع: راسخون
انتشار: 24 آبان 1400 بروزرسانی: 24 آبان 1400 گردآورنده: greymind.ir شناسه مطلب: 250

به "مواد غذایی سرشار از کلاژن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی سرشار از کلاژن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید