طرز تهیه دسر کدو حلوایی با 3 روش ساده و خوشمزه

به گزارش ذهن خاکستری، کدو حلوایی یا به اصطلاح خودمانی همان کدو تنبل، از جمله محصولات ویژه فصل پاییز است که آن را با شکل های مختلفی نیز تزیین می نمایند. خواص کدو حلوایی بی شمار است. درصد بالایی از ویتامین، مواد معدنی و فیبر دارد، به حفظ ایمنی بدن یاری می نماید و بر حفظ سلامت پوست و بهبود سلامت قلب تاثیر می گذارد. اگر می خواهید بیشتر از کدو حلوایی بهره ببرید و نمی دانید با آن چه غذاها و دسرهایی تهیه کنید، با این مطلب همراه باشید چراکه قرار است طرز تهیه دسر کدو حلوایی را با 3 روش ساده و خوشمزه یاد بگیریم.

طرز تهیه دسر کدو حلوایی با 3 روش ساده و خوشمزه

طرز تهیه پای کدو حلوایی

این پای کدو حلوایی، خوشمزه است و طعمی متفاوت دارد. پس آن را حتما در یکی از عصرهای پاییزی خود امتحان کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه پای کدو حلوایی

  • کدو حلوایی پوست کنده و مکعبی خرد شده 1 و 1.2 پیمانه
  • شکر قهوه ای 1 پیمانه
  • نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 1 عدد
  • شیر 1 پیمانه
  • پودر دارچین 1 قاشق چای خوری
  • پودر میخک آسیاب شده 0.5 قاشق چای خوری
  • پودر زنجبیل 0.5 قاشق چای خوری
  • پودر جوز هندی 0.5 قاشق چای خوری
  • خمیر پای آماده یا خمیر هزارلا 1 عدد

مراحل طرز تهیه پای کدو حلوایی

1. پختن کدو حلوایی

کدو حلوایی را پس از شستن، پوست بگیرید و به تکه های مربعی تقسیم کنید. کدوها را در قابلمه بریزید و روی آن ها را تا جایی که سطح کدو حلوایی ها را بپوشاند، آب بریزید.

قابلمه را روی حرارت میانه قرار داده و اجازه بدهید تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را قدری کم نموده و اجازه بدهید کدو حلوایی ها به مدت 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که بپزند و نرم بشوند، روی حرارت باقی بمانند. سپس کدو حلوایی ها را از قابلمه خارج نموده و اجازه بدهید تا خنک بشوند.

2. مخلوط کردن مواد پای

کدوهای حلوایی را پس از خنک شدن، به یاری دستگاه غذاساز خانگی، پوره کنید.

در یک کاسه با میزان مناسب، تمام مواد شامل پوره کدو حلوایی، شکر قهوه ای، نشاسته ذرت، تخم مرغ، شیر، دارچین، میخک، زنجبیل و جوز هندی را باهم ترکیب کنید تا مواد صاف و یکدست گردد.

کف قالب موردنظر خود را کمی چرب کنید. سپس خمیر مخصوص پای یا خمیر هزارلا را در آن قرار بدهید و مواد را به صورت یکنواخت، روی سطح خمیر پخش کنید.

نکته: برای جلوگیری از پف کردن و ناهموار شدن سطح خمیر، روی آن را با یاری یک چنگال، سوراخ های ریز ایجاد کنید.

3. پختن پای کدو حلوایی

فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی گراد) گرم کنید. پای کدو حلوایی را در فر قرار داده و اجازه بدهید تا به مدت 50 دقیقه یا تا زمان طلایی شدن خمیر، در فر مانده و بپزد. سپس پای موردنظر را از فر خارج نموده و پس از سرد شدن، نوش جان کنید.

طرز تهیه دسر کدو حلوایی ساده

این یکی از ساده ترین دسرهایی است که می توانید با کدو حلوایی تهیه کنید. این دسر، مواد اولیه چندانی هم ندارد و با در دسترس ترین مواد، تهیه می گردد.

مواد لازم برای طرز تهیه دسر کدو حلوایی ساده

  • کدو حلوایی نیم عدد
  • شکر 1 پیمانه
  • چوب دارچین 1 عدد
  • چوب میخک 2 عدد
  • پودر پسته در صورت تمایل برای تزیین

مراحل طرز تهیه دسر کدو حلوایی ساده

1. پختن دسر کدو حلوایی

برای تهیه این دسر ساده، ابتدا باید کدو حلوایی خود را شسته، پوست کنده و سپس خرد کنید. چنانچه قصد دارید این دسر را در مهمانی های خود سرو کنید، می توانید تکه های کدو را قالب زده و به میزان های یک شکل و همسان دربیاورید. در غیر این صورت، همین که کدوها را به میزان های مناسب خرد کنید، کافی است.

کدوها را در یک قابلمه با میزان مناسب ریخته و شکر را هم روی کدوها بریزید. اجازه بدهید ترکیب کدو و شکر، چند ساعتی در دمای محیط بماند تا شکرها آب بیندازند. پس از آن، قابلمه را بدون در، روی شعله میانه رو به کم قرار بدهید و صبر کنید تا دانه های شکر به خوبی حل بشوند. چنانچه کدوی شما هنوز آب نینداخته بود، می توانید 1 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.

پس از حل شدن شکرها، چوب دارچین و چوب میخک را هم به قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا کدوها در ترکیب آب خود و شکر بپزند، اما مراقب باشید که ته نگیرند.

2. سرو کردن دسر کدو حلوایی

پس از پختن کدوها و غلیظ و کاراملی شدن شکر موجود در قابلمه، دسر خود را از روی حرارت بردارید.

کدوهای حلوایی پخته شده را در ظرف های موردنظر ریخته، سپس کمی از کارامل موجود در قابلمه، روی کدوهای حلوایی بریزید. سپس می توانید روی دسر خود را با پودر پسته و یا غنچه گل محمدی تزیین کنید.

طرز تهیه چیزکیک کدو حلوایی

یکی دیگر از دسرهای خوشمزه ای که می توانید با کدو حلوایی تهیه کنید، دسر کدو حلوایی با بیسکویت یا همان چیزکیک کدو حلوایی است. با این طرز تهیه هم همراه باشید.

مواد لازم برای طرز تهیه چیزکیک کدو حلوایی

  • بیسکویت پتی بور یا دایجستیو 1 بسته
  • کدو حلوایی نیم عدد
  • شکر 1 پیمانه
  • پنیر خامه ای 200 گرم
  • عصاره وانیل 1.2 قاشق چای خوری
  • تخم مرغ 2 عدد
  • پودر دارچین 1.2 قاشق چای خوری
  • پودر جوز هندی 1.2 قاشق چای خوری
  • کره آب شده 3.4 پیمانه

مراحل طرز تهیه چیزکیک کدو حلوایی

1. درست کردن لایه بیسکویتی

درست کردن این دسر، مشابه درست کردن چیزکیک است. پس ابتدا ضروری است تا پایه بیسکویتی آن را تهیه کنید. بعلاوه این دسر را هم می توانید به صورت تک نفره و هم به صورت یکپارچه تهیه کنید.

برای این کار، بیسکویت را در دستگاه غذاساز خانگی ریخته، یا با گوشت کوب دستی، خوب پودر کنید. سپس بیسکویت ها را در یک کاسه ریخته و با کره آب شده مخلوط کنید تا یک دست گردد.

لایه بیسکویتی به دست آمده را کف ظرف مورد نظر بریزید و ظرف را به مدت 1 ساعت در یخچال قرار بدهید تا خودش را بگیرد.

2. درست کردن لایه چیزکیکی

برای درست کردن لایه چیزکیکی، پنیر خامه ای، شکر و وانیل را در یک کاسه بزرگ با همزن برقی بزنید تا یکدست گردد. بعلاوه تخم مرغ ها را یکی یکی به مواد اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، خوب هم بزنید تا با سایر مواد ترکیب شوند.

مخلوط آماده شده را روی لایه بیسکویتی بریزید.

3. درست کردن لایه کدو حلوایی

کدو حلوایی را شسته و تخم های آن را خارج کنید. سپس آن را پوست کنده و به صورت قطعات مرکبی خرد کنید. کدوها را به همراه کمی آب و نیم پیمانه از شکر، در قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا دانه های شکر حل شده و کدوها خوب بپزند.

پس از نرم شدن کدوها و غلیظ شدن مخلوط آب و شکر موجود در قابلمه، کدوها را از قابلمه خارج نموده، در دستگاه غذاساز ریخته و پوره کنید.

پوره به دست آمده را روی لایه بیسکویت و چیزکیک بریزید. فر را از قبل با دمای 325 درجه فارنهایت (165 درجه سانتی گراد) گرم کنید. چیزکیک خود را در فر از قبل گرم شده بپزید تا لبه های آن ترد شده و پف نمایند. برای پخت این چیزکیک، 35 تا 40 دقیقه زمان ضروری است. پس از گذشت این مدت، چیزکیک خود را از فر خارج کنید، روی توری سیمی قرار دهید و 1 تا 2 ساعت در دمای اتاق خنک کنید.

پس از گذشت این مدت، چیزکیک کدو حلوایی شما آماده است. می توانید روی آن را با کمی پودر دارچین تزیین نموده و سپس سرو کنید.

سوالات متداول در طرز تهیه دسر کدو حلوایی

در این مطلب با 3 روش مختلف تهیه دسر کدو حلوایی شامل دسر کدو حلوایی ساده، دسر پای کدو حلوایی و چیزکیک کدو حلوایی آشنا شدیم. در ادامه، به بعضی از سوالات متداول و رایج شما در مورد تهیه انواع دسر کدو حلوایی پاسخ می دهیم.

دسر کدو حلوایی ساده چگونه تهیه می گردد؟

دسر کدو حلوایی ساده با در دسترس ترین مواد یعنی کدو حلوایی، شکر و طعم دهنده هایی چون دارچین و میخک تهیه می گردد.

طرز تهیه دسر کدو حلوایی با بیسکویت پتی بور چیست؟

برای تهیه دسر کدو حلوایی با بیسکویت پتی بور ابتدا باید کدو حلوایی را جداگانه پخته و پوره کنید. سپس بیسکویت های پتی بور را هم پودر نموده و دسر موردنظر را به صورت لایه لایه، از ترکیب لایه بیسکویتی، لایه خامه ای یا پنیری و لایه کدو حلوایی، بچینید.

برترین نوع کدو حلوایی برای تهیه انواع دسر چیست؟

برای تهیه انواع دسر کدو حلوایی، بهتر است از کدو حلوایی های کشیده که رنگ کم رنگ تری هم دارند، بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 27 آبان 1402 بروزرسانی: 27 آبان 1402 گردآورنده: greymind.ir شناسه مطلب: 685

به "طرز تهیه دسر کدو حلوایی با 3 روش ساده و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر کدو حلوایی با 3 روش ساده و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید