طرز تهیه شیر قهوه با دستگاه و بدون دستگاه بهتر از کافی شاپ
به گزارش ذهن خاکستری، شیر قهوه یکی از خوشمزه ترین نوشیدنی ها بر پایه قهوه است که اتفاقا مورد علاقه خیلی از ایرانی هاست. از ترکیب این دو، نوشیدنی های زیاد و متنوعی به دست می آید که هر کدام بافت و طعم مخصوص به خودشان را دارند، مثلا طرز تهیه کاپوچینو با اسپرسو و شیر نزدیک به دمای جوش است، و کافه لاته هم ترکیب همین دو است، با کمی تفاوت و البته اضافه کردن شکر. شما می توانید به شیر قهوه خودتان شکلات، عسل یا شکر اضافه کنید و طعم تلخی آن را با استفاده از این افزودنی ها بگیرید. اما از ان جایی که خود شیر مقداری شیرینی دارد، در طرز تهیه شیر قهوه در این مطلب، شیرین کننده ای را در نظر نگرفتیم. این دستور اصلی شیر قهوه ساده است، با دو روش بدون دستگاه و با دستگاه و البته مزه ای بهتر از کافی شاپ دارد.
مواد لازم در طرز تهیه شیر قهوه خانگی
- قهوه ترک یا فرانسه 4 قاشق غذاخوری
- شیر 4 پیمانه کوچک
طرز تهیه شیر قهوه خانگی روی گاز
1. تهیه قهوه با آب
برای تهیه شیر قهوه بدون دستگاه احتیاج به یک قهوه جوش یا همان شیر گرم کن ساده دارید. البته که برای تهیه شیر قهوه می توانید از قابلمه کوچک هم بهره ببرید، اما سرو شیر قهوه در شیرجوش راحت تر خواهد بود. طرز تهیه قوه ترک را با جزییات کامل می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
پس ابتدا آب را با قهوه در شیرجوش ریخته و روی شعله ملایم بگذارید. برای این که قهوه در آب حل گردد کمی آن را هم بزنید و آن را تحت نظر بگیرید. رفته رفته قهوه آماده می گردد و به سمت بالا حرکت می نماید. به محض این که حرکت مایع را دیدید حواستان به شعله گاز باشد تا وقتی کمی بالا آمد آن را خاموش کنید. مهم است که بدانید قهوه به هیچ عنوان نباید قل بزند یا بجوشد، چون طعم تلخ و بدی پیدا می نماید.
2. تهیه شیر قهوه
حالا شیر را روی اجاق گاز قرار دهید و بگذارید گرم گردد. وقتی شیر گرم شد آن را با قهوه آماده ترکیب کنید. شیر قهوه شما آماده است، می توانید آن را با کمی پودر دارچین و شکلات همراه و تزیین کنید. نوش جان!
نکته: اگر دوست دارید شیر قهوه شما فوم داشته باشد باید شیر را بعد از گرم کردن، با همزن یا فرنچ پرس خوب هم بزنید تا کف کند. کف حاصل را می توانید روی شیر قهوه خود بریزید تا شیر قهوه تان مجذوب نماینده تر باشد.
طرز تهیه شیر قهوه خانگی با دستگاه
1. درست کردن اسپرسو
برای تهیه شیر قهوه با دستگاه می توانید هم از موکاپات، هم فرنچ پرس بهره ببرید. در اینجا ما طرز تهیه با موکاپات را آنالیز می کنیم. در این روش از طرز تهیه شیر قهوه با دستگاه باید ابتدا یک شات اسپرسو درست کنید. طرز تهیه قهوه اسپرسو را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله بخوانید.
برای درست کردن اسپرسو با موکاپات خانگی، یک قاشق غذاخوری قهوه مناسب (هر ترکیب عربیکا-روبوستایی که دوست دارید) را در پیمانه موکاپات بریزید و روی شعله ملایم بگذارید. بعد از چند دقیقه، قهوه دم شده شما از سوراخ بالای دستگاه آغاز به سرازیر شدن می نماید. بعد از چند ثانیه و پیش از آن که روی سوراخ حباب ایجاد گردد، موکاپات را از روی شعله بردارید.
2. اضافه کردن شیر داغ
شات اسپرسویی که روی گاز درست کردید را در یک لیوان بریزید و یک پیمانه شیر را هم در مایکروویو (یا روی گاز) داغ کنید. حالا آن را به آرامی به قهوه اضافه نموده و هم بزنید. شیر قهوه خانگی شما آماده است. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه شیر قهوه
برای تهیه یک فنجان شیر قهوه خوشمزه، باید به نکات مختلفی دقت کنید تا شیر قهوه تان همواره خوشمزه باشد. در ادامه به بعضی از مهم ترین نکات و فوت وفن های تهیه این نوشیدنی محبوب می پردازیم:
سایر روش های تهیه شیر قهوه با دستگاه
برای تهیه شیر قهوه با دستگاه می توانید علاوه بر موکاپات از دستگاه های دیگر مثل دستگاه اسپرسوساز، دستگاه قهوه ساز دمی و دستگاه فرنچ پرس هم بهره ببرید. طرز تهیه هر کدام را در ادامه بخوانید:
1. تهیه شیر قهوه با دستگاه اسپرسوساز
برای تهیه شیر قهوه با دستگاه اسپرسوساز ابتدا یک شات اسپرسو غلیظ و باکیفیت تهیه کنید سپس شیر سرد را داخل ظرف مخصوص فوم گیری بریزید و با استفاده از نازل بخار دستگاه خود، کف شیر را تهیه و گرم کنید. حالا اسپرسو تهیه شده را در لیوان مدنظر بریزید و فوم شیر را به آن اضافه کنید. البته اگر دوست دارید این شیر قهوه را سریع تر آماده کنید می توانید شیر را فقط گرم کنید و به قهوه اضافه کنید.
2. دستگاه قهوه ساز دمی
یکی دیگر از روش های تهیه شیر قهوه با دستگاه این است که قهوه را با دستگاه قهوه ساز دمی تهیه کنید بعد شیر را که در ظرف جداگانه گرم نموده اید با هم مخلوط نموده و در لیوان یا فنجان مدنظر بریزید و میل کنید.
3. دستگاه فرنچ پرس
استفاده از فرنچ پرس هم به عنوان یکی از روش های تهیه شیرقهوه با دستگاه است. برای تهیه شیر قهوه به این شکل ابتدا قهوه را با استفاده از فرنچ پرس دم کنید سپس شیر را در ظرفی جداگانه گرم کنید. در نهایت هم قهوه دم نموده و شیر گرم را در فنجان ریخته و به دلخواه شکر اضافه کنید.
انتخاب برترین شیر برای شیر قهوه
انتخاب شیر مناسب برای تهیه شیر قهوه، به سلیقه شخصی و بعلاوه محدودیت های غذایی شما بستگی دارد. شیر کامل به علت چربی بیشتر، اگر بخواهید فوم شیر تهیه کنید، فوم غنی تری ایجاد می نماید و طعم غنی تری به نوشیدنی می بخشد.
اگر در پی گزینه ای سالم تر هستید، شیر کم چرب می تواند جایگزین مناسبی باشد، اما فوم آن به اندازه شیر کامل غلیظ نخواهد بود. برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند، شیر بدون لاکتوز گزینه ایده آلی است و افراد گیاهخوار یا کسانی که به لبنیات حساسیت دارند، می توانند از شیر سویا یا شیر بادام استفاده نمایند.
روش های تهیه فوم شیر برای شیر قهوه
برای تهیه فوم شیر، روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام مزایای خاص خود را دارند. ساده ترین روش، استفاده از دستگاه اسپرسوساز است. با استفاده از نازل بخار این دستگاه می توانید به راحتی شیر را کف دار نموده و گرم کنید تا فومی یکدست و با کیفیت به دست آورید.
اگر دستگاه اسپرسوساز در دسترس ندارید، می توانید از همزن برقی بهره ببرید. با زدن همزن برقی در شیر گرم، فوم ایجاد می گردد.
بعلاوه، با تکان دادن شدید فرنچ پرس حاوی شیر گرم هم می توانید فوم شیر تهیه کنید. برای افرادی که در پی روشی سنتی تر هستند، کف کردن شیر به صورت دستی با استفاده از همزن دستی هم امکان پذیر است. البته این روش زمان برتر بوده و احتیاج به مهارت بیشتری دارد.
قهوه مناسب برای شیر قهوه
انتخاب نوع قهوه هم در کیفیت نهایی شیر قهوه تاثیر بسزایی دارد. اسپرسو به علت غلظت بالا و عصاره قوی، برترین گزینه برای تهیه شیر قهوه است و با انواع شیر به خوبی ترکیب می گردد.
قهوه دم نموده را هم می توانید برای تهیه شیر قهوه بهره ببرید، اما طعم آن به اندازه اسپرسو غنی و پررنگ نخواهد بود.
قهوه ترک با طعم قوی و روغنی خود، برای افرادی که طعم های جسورانه تر را ترجیح می دهند، مناسب تر است. البته استفاده از قهوه ترک در شیر قهوه، احتیاجمند مهارت بیشتری است تا تلخی بیش از حد در نوشیدنی ایجاد نگردد.
نسبت قهوه به شیر برای تهیه شیر قهوه
اندازه شیر و قهوه برای تهیه یک فنجان شیر قهوه ایده آل، به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. بعضی افراد طعم غلیظ و قوی قهوه را ترجیح می دهند و به همین علت نسبت قهوه به شیر را بیشتر انتخاب می نمایند. اما اگر طعم ملایم تر و شیرین تر را دوست دارید، می توانید میزان شیر را افزایش دهید.
برترین راه برای پیدا کردنِ نسبت ایده آل، کمی آزمایش و خطا است. با تغییر اندازه قهوه و شیر در هر بار تهیه می توانید به تدریج به ترکیبی دست پیدا کنید که کاملا مطابق با ذائقه شما باشد.
نکته: برای آغاز می توانید با یک نسبت یک به یک (یک قسمت قهوه، یک قسمت شیر) آغاز کنید و سپس به تدریج این نسبت را بر اساس ذائقه خود تغییر دهید.
استفاده از شکر یا شیرین نماینده
برای شیرین کردن شیر قهوه، گزینه های مختلفی پیش روی شماست. شکر رایج ترین انتخاب است و به راحتی در دسترس است. اما اگر در پی گزینه های طبیعی تر هستید، می توانید از عسل بهره ببرید که علاوه بر شیرینی، طعم و عطر خاصی هم به نوشیدنی شما می بخشند. بعلاوه، برای افرادی که در پی کاهش کالری هستند، شیرین نماینده های مصنوعی هم گزینه مناسبی به شمار می آیند. انتخاب شیرین نماینده مناسب به سلیقه شخصی و رژیم غذایی شما بستگی دارد.
منبع: کتاب کاله